BEÜ Yüzme Havuzu

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ YÜZME HAVUZU

Yüzme Havuzu Güncel Kullanım Programı için tıklayınız.

Yüzme havuzunu kullanabilmek için danışmada Sağlık Beyan Formu doldurulması ve danışmaya teslim edilmesi zorunluluğu bulunmaktadır.

Yüzme havuzunda yüzme eğitimi alacak kursiyerlerin ise herhangi bir sağlık kuruluşundan (Aile Hekimliği vb.) alacakları “Spor yapmasında sakınca yoktur” yazısını danışmaya teslim etmeleri gerekmektedir.

Yüzme havuzunu kullanacak kişilerin yanlarında bone, havlu ve terlik bulundurmaları gerekmektedir.

Yüzme havuzunu kullanacak misafirlerimizin  Misafir Kayıt Formu doldurmaları ve imzalayarak danışmaya teslim etmeleri gerekmektedir. Misafir Kayıt Formu için tıklayınız.

İletişim Numaraları: BEÜ Yüzme Havuzu Danışma Hattı: (0372) 291 25 11

YÜZME HAVUZU SEANS ÜCRETLERİ

BEÜ Öğrencileri: 5 TL
BEÜ Personeli: 10 TL
BEÜ Personeli Misafirleri: 15 TL
BEÜ MezunKart* Sahibi Mezunlar: 10 TL
(*) MezunKart başvurusu için tıklayınız.

YÜZME HAVUZU KULLANIM KURALLARI

Aşağıda belirtilen kuralların tamamı havuzu, kullanan bireylerin sağlıklı bir ortamda güvenle spor yapabilmeleri için oluşturulmuştur. Kullanıcılar bu kurallara uymak ve havuz çalışanlarının uyarılarını dikkate almakla yükümlüdür.

Not: Havuzun derinliği 2,00 metre, uzunluğu 25 metre ve genişliği 6 kulvardır.

Genel Kurallar

1. Yüzme bilmeyen kişiler havuza giremez.
  2. Havuza girmeden önce ayak havuzunun kullanılması zorunludur.
  3. Havuza girmeden önce duş alınması zorunludur.
  4. Resmi olarak açılmadan ve cankurtaran görevine başlamadan havuza girilemez.
  5. Yüzerken bone kullanmak zorunludur.
  6. Cankurtaranlar ve havuz çalışanları havuz kurallarını uygulatmakla yükümlüdür. Havuz kurallarına uymayı ısrarla reddeden kullanıcılar havuzdan çıkarılır.
  7. Havuz çevresinde herhangi bir gıda maddesi veya pet şişe su hariç içecek tüketilemez.
  8. Gerek havuza gerekse havuz çevresine yüzmeye uygun kıyafetle girilebilir. Kullanılacak olan mayo renk bırakmayan ve havuz kullanımına uygun kumaştan olmalıdır Birey ve gruplar, programda belirtilen saat dilimlerinde havuzu kullanmak zorundadır.
  9. Havlu dışında çanta, kitap, kıyafet ve benzeri kişisel eşyalar havuz çevresine getirilmemelidir.

Davranış

1. Cankurtaranların ve havuz çalışanlarının dikkatini dağıtmak yasaktır.
  2. Havuz alanında kişi, kendisi ya da başkaları için tehlike oluşturacak ve rahatsız edecek davranışlarda bulunamaz (koşmak, itişmek, atlamak, bir başkasını batırmak, yüksek sesli konuşmak vb.).

Sağlık ve Güvenlik Nedeniyle Sınırlamalar

1. Açık yarası veya enfeksiyon ve benzeri rahatsızlığı olanlar havuza girmemelidir.
  2. Havuzun hijyen ortamını bozacak her türlü davranış yasaktır (tükürmek, ağızdan su püskürtmek vb.).
  3. Havuz çevresinde ve soyunma odalarında terlik giymek gerekmektedir.
  4. Alkollü kişiler havuz alanına giremez.
  5. Su altından nefes tutarak yüzmeye çalışmak yasaktır. Uzmanlar eşliğinde yapılmayan nefes tutma çalışmalarının ölümcül sonuçları olabilir.
  6. Cam şişe veya keskin cisimler ile kazalara ve sakatlanmalara neden olacak takı ve benzeri sivri uçlu eşyalar havuzda bulundurulamaz.
  7. Sakız çiğnemek güvenlik ve sağlık nedenlerinden dolayı yasaktır.
  8. Havuzda meydana gelecek herhangi bir yaralanma veya sakatlanma derhal cankurtarana bildirilmelidir.
  9. Cankurtaran görevdeyken acil durumlara müdahale edilmemelidir; ancak cankurtaran yardım istediği zaman gereken müdahalede bulunulmalıdır.