Proje Yarışmaları Danışmanlık Eğitimi

PROJE YARIŞMALARI DANIŞMANLIK EĞİTİMİ

Merkezimiz tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliği ile düzenlenen “Bu Benim Eserim İlköğretim Matematik ve Fen Bilimleri Proje Çalışmaları“na ve “Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışmaları“na katılacak öğrencilere danışmanlık yapacak veya ileriki yıllarda danışmanlık yapmayı planlayan, Zonguldak İli ilköğretim Matematik ve Fen Bilimleri ile ortaöğretim ilgili branş öğretmenlerinin, proje danışmanlığıyla ilgili bilgi ve deneyimlerinin geliştirilmesine yönelik olarak, 02.12.2011 tarihinde 09:30-16:30 saatleri arasında Üniversitemiz Merkez Kampüsü Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonunda 6 (altı) saatlik ücretsiz bir eğitim semineri düzenlenmiştir.  Ereğli Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Said TORTOP tarafından koordine edilen ve verilen bu eğitime, isimleri Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen ilköğretim öğretmenleri katılmıştır.

Merkezimiz Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alaaddin ÇAKIR ve Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Celil DEMİRCİ’nin yaptığı açılış konuşmalarını takiben, “Proje Yarışmaları Danışmanlık Eğitimi” başlığı altında gerçekleştirilen bu seminerde aşağıda sıralanan konular ayrıntılı olarak ele alınmıştır:

a. Proje Yarışmaları, Önemi ve Amaçları

b. Proje Yarışma Basamaklarının Hazırlığı

c. İyi Bir Proje Konusu Bulma Yaklaşımları

ç. Bilimsel Araştırma Yöntemleri

d. Proje Yarışmalarındaki Değerlendirme Ölçütleri

e. Proje Raporu Yazımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

f. Etkili Bir Proje Sunumu Nasıl Yapılır?

g. Proje Yarışmalarında Öğrenci Motivasyonu

ğ. Proje Yarışmalarında Ailelere Öğütler

Seminerde çekilen fotoğraflardan oluşan albüm için tıklayınız.